Matvrak og nervevrak



Jeg er et matvrak. Alle jeg kjenner er klar over det, og de liker å minne meg på det. Ofte tenker jeg at det er usunt å være matvrak, og det er det jo hvis man spiser mye gale ting. Sånn som meg. Men et matvrak er jeg, og jeg tviler på at det er noe å gjøre med det. Jeg har prøvd flere ganger å bli sunn og frisk, og jeg har klart det. Problemet er bare at det aldri varer. Nå som jeg er gravid spiser jeg jo like mye som alltid, om ikke mer. Mange ting tør jeg ikke å spise, fordi jeg er redd for bakterier. Jeg har aldri hatt noen bakteriefrykt før, men man leser så mye om svangerskap, og hva som kan skade fosteret. Derfor er jeg litt nervevrak, og lenge turte jeg ikke å spise frukt og grønnsaker, av frykt for toxoplasma, og jeg var redd for melkeprodukter og slikt, av frykt for listeria. Nå har jeg kommet til et punkt der jeg skjønner at det bare er å vaske frukten ordentlig, så det er litt lettere å spise litt sunnere. Så det er målet mitt nå, - å hvertfall bli litt sunnere. Lite og ofte, sier legen min, som er redd for at jeg skal bli for feit. Pappa hadde diabetes, og da er det jo fare for at jeg eller babyen arver det. Det liker vi ikke. Har noen tips om sunn og god gravidvennlig mat?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits