Slankeoperasjon neste?I dag var jeg på Ullevål sykehus, fordi min lege henviste meg dit i februar... På grunn av min overvekt og at jeg sliter med å endre kosthold og gå ned i vekt. Jeg går på Grete Roede nå, og det har jo hjulpet litt så langt, men det de hadde å tilby meg på sykehuset hørtes også veldig bra ut. Jeg sa med en gang at jeg ikke ønsket å opereres, men både legen og ernæringsfysiologen jeg pratet med mente at jeg var en god kandidat for akkurat dette, av forskjellige årsaker. Jeg sa igjen at jeg ikke var interessert, men lovte å ha det i bakhodet. 

 

Hvorfor jeg ikke vil opereres? 

1. Fordi jeg ikke liker å bli skåret opp "unødvendig". Synes det holdt da jeg måtte ta keisersnitt.

2. Fordi jeg føler at jeg gir opp hvis jeg opereres.

3. Fordi jeg vil endre på mine vaner fordi jeg ønsker det og ikke fordi jeg må på grunn av en operasjon.

 

 

Jeg kjenner noen som har tatt denne operasjonen, og jeg tror ikke de angrer, men i denne omgang vil jeg heller prøve skikkelig selv. Legen mente at å bevege seg mer ved å gå turer ville være det beste for meg (på grunn av fare for belastningsskader i knær og slikt hvis jeg løper), samt å følge Grete Roede frem til september. Da skulle jeg nemlig få plass på et ernæringskurs. Derfor blir det med denne kursrunden med Grete Roede, og så tar sykehuset over. 

Jeg følte meg litt stolt da jeg gikk ut derfra i dag, fast bestemt på at jeg skal klare dette uten operasjon. Så kom jeg hjem, og vi bestilte pizza (på grunn av syk mann og umotivasjon for å lage middag). En liten strek i regningen, men hvis jeg skal endre livsstil og ikke "slanke meg", tenker jeg at det er lov å kose seg i ny og ne, men ikke ta helt av. Fortsatt er også potetgull ulovlig, og det skal jeg ikke røre før jeg lærer å begrense meg, og ikke bruke det som belønning.

 

Dette er femte gangen i mitt liv at jeg starter skikkelig på en livsstilsendring. Jeg kan slanke meg, men problemet mitt er alltid å holde vekta.

 

#slankeoperasjon #greteroede #livsstilsendring 

5 kommentarer

Mia - Alt annet enn A4

10.05.2016 kl.23:26

Sterkt gjort å si nei! Men jeg er enig med deg, ha det som en plan B. For endring av livsstil måtte du ihvertfall ha gjort etter en operasjon! Var nylig på kurs hvor vi lærte at de fleste som går i den klassiske nyttårsfellen biter over for mye om gangen. De skal gjøre ALT med engang, så skjærer det seg. Start i det små og bygg deg opp, tur en-to ganger i uken. Så forlenge de når du har fått en fast rutine. Tips angående knær (har ødelagte knær selv), de avlaster knærne og gir deg mulighet til å bruke hele kroppen. Man får opp tempoet på en mer naturlig måte :) Lykke til, heier på deg!

Gry

13.05.2016 kl.19:43

Mia: Så hyggelig kommentar:) Jeg har ikke problemer med knærne, men er visst lett å få det når man er så overvektig som meg, sa legen... ??

Mia - Alt annet enn A4

13.05.2016 kl.23:10

Ja, tenkte i forhold til det du skrev angående å kunne få belastningsskade. Da er staver et fint hjelpemiddel til å unngå akkurat slikt :)

Gry

14.05.2016 kl.22:27

Mia: Å ja!!! Takk for tipset ??

Gry

14.05.2016 kl.22:28

Mia: :-)

Skriv en ny kommentar

hits