La livet Glee forbi

Personlig synes jeg livet har blitt en eneste stor salat av bekymringer og ansvar etter at jeg ble «voksen». Da er det godt å ha diverse verdener å rømme inn i. Jeg snakker selvfølgelig om tv-serienes glade verden. Jeg ser på Grey?s Anatomy og håper på at folka som blir operert vil overleve. Jeg ser på Frustrerte fruer, og venter på at utroskap og slike fæle greier skal avsløres. Jeg ser på Glee, og synger med av full hals, og klarer i den lille timen å glemme noen av livets utfordringer. Det blir en slags terapi. I stedet for å bry meg om meg og mitt, legger jeg all min energi i å føle med de jeg glor på på tv. 

Jeg skulle ønske at livet var litt mer som på Glee. For de som ikke vet det, er det en serie om en high school som har en sangklubb eller glee club, som heter «New Directions». Der synger de om alt. Hjertesorg? Vi synger. Ny kjæreste og lykkelig? Vi synger. Pappa har nettopp fått hjerteinfarkt, men kommer til å klare seg? Vi synger. Søsteren til heiagjengtreneren tar kvelden? Vi synger. Og denne synginga hjelper alltid, uten unntak. Tenk om man bare kunne bryte ut i sang for hver eneste følelse man følte. De er alle veldig flinke til å synge også, så tenk deg den selvtillitsboosten!  

En typisk Glee-dag i mitt liv da, for eksempel. Babyen min ligger og hyler i senga, jeg synger at jeg er trøtt, jeg blir våken av det, jeg står opp og ordner mat til babyen, jeg synger om det, jeg krangler litt med gubben, og sippesynger litt om det, vi ordner opp igjen, og synger sammen om det. Gubben drar på jobb, og jeg føler meg ensom. Selvfølgelig synger jeg om det, og det hjelper, og slik fortsetter dagen. Tenk om alle problemer kunne løses med sang. Det hadde jaggu meg vært noe. Er det krig i Syria? Vi synger om det, og alt blir bra. Det kommer aldri til å skje at livet blir så enkelt, men det er vel lov å drømme? Den tiden man bruker foran tv-kassa setter i alle fall fantasien i sving. Glee får meg nesten, i det minste, til å tro at alle kan synge, og det er hyggelig. Jeg får troa på at også jeg kan synge, selv om jeg stadig får høre av gubben at jeg ikke kan det. Jeg må følge Glee-magefølelsen? Jeg kan synge, og det kan du og!  

 

#Petit #Romerikesblad 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits