Min uendelige strid med... meg selv


 

Hvor skal dette ende? Hvorfor går jeg på smell etter smell? Hvorfor mislykkes jeg med å bli et sunnere menneske, gang på gang? Hvorfor saboterer jeg for meg selv? Spørsmålene er mange, men jeg har ikke svar på noen av dem. Mange mener det er viljestyrken det kommer an på, men jeg mener bestemt at det ligger mer bak. Jeg har ikke alltid vært tjukk. Jeg har vært lubben, syltynn, normalvektig, litt overvektig... De fleste kategorier. Har jeg noen gang vært fornøyd? Nei. Da jeg var syltynn var jeg fortsatt lubben og stygg i speilet. Jeg var tenåring, så da er man kanskje ikke så fornøyd med seg selv... 

 

Da legen på sykehuset nevnte slankeoperasjon var det noe som skjedde i meg. Jeg følte at legen ikke hadde troa på at jeg skulle greie det selv. Legen, som jeg snakket med i kanskje 20 minutter, fikk en stor innvirkning på selvtilliten min. "Du kommer bare til å gå opp igjen uansett", sa hun. For en selvtillitsboost... Etter det prøvde jeg å leve sunnere en stund til, men da sommeren kom var det gjort. "Man må jo kose seg i ferien". 

 

Jeg vet ikke om det er mangel på selvtillit, viljestyrke, trøstespising eller noe annet som er hovedproblemet. Det får jeg kanskje aldri svar på, men jeg ønsker innerst inne å bli sunn. Det bare føles som om jeg lager motstand for meg selv. Jeg klarer ikke å forklare hvordan. Jeg kan liksom være flink en lang periode, men hvis jeg skeier ut en gang... Da er det gjort. Da blir jeg fast gjest mellom potetgull - og sjokoladehylla. 

 

Jeg kan gå fra å tenke "hva skulle jeg noensinne med godteri?" til å bare tenke på godteri og være avhengig. 

Tror jeg blir gal.

#frustrert 

 

4 kommentarer

tanketromling

21.09.2016 kl.02:50

Ok, men kan du ikke bare slutte å prøve da? Jeg synes lubne damer er pent, jeg.

Gry

05.10.2016 kl.19:44

tanketromling: Kanskje det er pent, men ikke sunt. ;)

Mia - Alt annet enn A4

21.09.2016 kl.10:17

Blås ut frustrasjonen, det hjelper litt! <3

Det ER vanskelig å få både kropp og hode til å bli med på noe nytt. Man skal jo egentlig snu vaner man har hatt i årrekker. Gamle vaner vond og vende sies det. Å tenke slanking nytter nok lite, man må endre livsstilen. Det er enklere sagt enn gjort, å skjer ofte ikke over natta. Du vil trå feil, det er lov. Ta opp igjen hvor du slapp, ikke la den eller de feilene være grunnen til å stoppe :) Du kan klare det, men det tar tid.

Goood klem <3

Gry

05.10.2016 kl.19:45

Mia: Off, ja, må klare det til slutt.... :)

Skriv en ny kommentar

hits