Nyttårsforsetter nå igjen? 

 

2017 er her, og vi lager oss nyttårsforsetter, i år igjen. Hvert år skal vi bli bedre mennesker, bare fordi det er et nytt år med nye muligheter. Jeg går i den samme fella hvert eneste år. Det handler gjerne om vektnedgang hos meg, men jeg har ikke lyktes med det siden 2013, da jeg gikk ned 10 kg fra januar til april. Med litt viljestyrke kan man vel klare det meste? Det er nok noe i det, men hva er vitsen med å forandre seg fordi det er et nytt år? Jeg forbereder meg alltid med potetgull og drittmat i de dagene før en slankekur begynner. Usunt og ukult. 

 

Jeg gikk lenge og tenkte at jeg ikke skulle ha noe nyttårsforsetter i år, men ble etter hvert uenig med meg selv. Jeg fant ut at i stedet for å love meg selv å gå ned i vekt, og mest sannsynlig mislykkes, skal jeg love meg selv å prøve å bli en mer awesome versjon av meg selv. Jeg skal prøve å bli en person jeg kan like bedre, og innføre noen tiltak for å føle meg bedre. Hva disse tiltakene er får tiden vise, men et sunnere kosthold for både meg og min sønn faller ganske naturlig inn. Jeg håper jeg kommer inn i en god rytme i 2017. 

 

Det jeg synes er trist med nyttårsforsetter, er at de minner oss på hvor mislykkede vi føler oss. De minner oss på hva som er «galt» med oss. De bygger oppunder vår dårlige selvtillit, og hvis vi feiler, blir det enda verre. Nyttårsforsetter er i denne sammenheng helt dust hvis man ønsker seg et lykkeligere liv. I stedet for å fokusere på vektnedgang eller forandring av seg selv i disse nyttårsforsettene, er det kanskje hyggelig å sette opp noen trivselsmål for året, slik som:
 

- Finne på koselige ting med typen oftere

- Drikke mer champagne 

- Jentekveld minst en gang i måneden

- Møte bestevenninna oftere

- Ta boblebad oftere

- Slappe av mer 

- Gi andre mennesker komplimenter oftere

- Støtte veldedige formål

- Bli flinkere til å skryte av deg selv til deg selv

- Tenk på alt det positive i livet, hvis du har det tøft

- Tilbringe mer tid med familien

 

Dette er bare noen forslag, men dere skjønner poenget. Mindre «dette er feil med meg» og mer «dette kan jeg gjøre for å trives». 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits