Bisettelse, komplimenter og strikkering

 

På mandag var jeg i bisettelsen til en fantastisk dame som jeg har kjent siden jeg var kanskje 4 år. I "nyere tid" har vi jobbet sammen i barnehage, og jeg har aldri før eller siden møtt noen som henne. Raus, sprudlende, hjelpsom, morsom, snill, forståelsesfull.... Listen kan fortsette i det uendelige. Hun hadde en tilstedeværelse som var helt magisk, og man bare følte seg som et bedre og lykkeligere menneske i hennes selskap. I bisettelsen så jeg hvor mange som var glad i henne. Kapellet var helt fullt, blant annet av våre tidligere felles kollegaer og hennes sørgende familie. Det er ingen tvil om at verden har blitt et fattigere sted uten henne. Hvil i fred, vakre sommerfugl.

 

Kontrasten var stor da jeg kom tilbake på jobb, preget av en flott og trist bisettelse. Jeg vet ikke om jeg var helt klar for å jobbe, men det skulle jeg. Jeg kom inn på min avdeling, og gikk inn på lekerommet, der noen førskolebarn lekte. Da var det en jente som brøt ut at jeg var nydelig med kjole, og en gutt som var enig og sa "Ja, du var kjempepen". Da smeltet hjertet mitt totalt. Jeg gikk inn på kjøkkenet, der en annen jente også sa at jeg var fin. Å jobbe i barnehage handler ikke om å høste komplimenter, men det skadet virkelig ikke med noen søte ord da jeg fortsatt var trist til sinns. Fine barn! Og godt å se at de ønsker å glede noen. De legger virkelig merke til ting, og de fleste er stort sett opptatt av at jeg er tjukk, så forandring fryder. 

 

På kveldstid for tiden bruker jeg tiden min på strikkering etter poden er i seng. Så langt har jeg laget et par luer, men har ambisjoner om å lage mange flere og kanskje noe annet spennende. :-) 

 

4 kommentarer

Hanne Lovise Johnsen

26.01.2017 kl.18:36

nydelig lue!

Mia - Alt annet enn A4

29.01.2017 kl.14:17

Trist når man mister noen man er glad i <3 <3 Ord blir så fattige

Herlige barn som sa akkurat de rette tingene på rett tid! Barn er enestående ærlige, så ta det til deg. Selv om ærligheten (som du nevner) ikke alltid er til det bedre. Kanskje merket de du trengte noen fine ord den dagen?

Nydelig lue! :)

Gry

19.05.2017 kl.21:02

Mia: <3
Uff :/

Skriv en ny kommentar

hits