Kroppen trenger næring

Kroppen trenger næring for å fungere. Det er ganske selvsagt, men likevel er det på mange måter nytt for meg. Mulig jeg er helt fjern, men dette er altså noe jeg har lært meg den siste tida. God dag, mann økseskaft, liksom. 

  

Jeg er et matvrak av dimensjoner, og det har jeg vel vært siden mora mi skvisa meg ut i verden for uendelig mange år siden. Å ha noe å trøkke i trynet har alltid gitt meg glede og godfølese, og ofte gjerne litt skam. Mat har liksom alltid vært min venn og min fiende. Ikke har jeg tenkt over hva sukker gjør med kroppen, annet enn å gjøre meg tjukk. Aldri har jeg tenkt at salat gir meg viktige vitaminer, heller.  Jeg har helt seriøst trodd at folk spiser salat fordi det er lite kalorier i det, og bare derfor. Hva skulle det gjøre meg godt å spise salat, liksom? 

 

Nå har jeg fått et helt nytt syn på mat. Kroppen trenger mat for å virke, og for å kunne gjennomføre sine viktige prosesser, som for eksempel å holde et jevnt blodsukker og opprettholde en god fordøyelsesfunksjon. Da er det ikke bra nok å spise loff og sjokolade, for da blir prosessene både forstyrret og redusert. Viktigheten av proteiner er også ny for meg, selv om alle vet at proteiner bare er bra og ikke skummelt. Mer proteiner og grønnsaker til middag er alfa og omega for en sunn og frisk kropp som gjør det vi forventer at den skal gjøre. 

 

Så nå er dette potetgullvraket i et nytt stadie i livet. Jeg har lovet meg selv og helsen min at jeg skal tenke på hva kroppen min trenger for å fungere, ikke hva den trenger for å kose seg hele tiden. Det er fint og flott å kose seg litt av og til, men ikke så mye at man fucker opp hele forbrenninga.

 

God helg! 

2 kommentarer

Victoria Larsen

07.04.2017 kl.16:08

Så sant!

Gry

19.05.2017 kl.21:01

Victoria Larsen: :)

Skriv en ny kommentar

hits