Camping for dummies 

I helga var jeg på camping i voksen tilstand for aller første gang. Jeg hadde mine tanker før vi kjørte avgårde, og skepsisen for fellesdusj og dass var absolutt tilstede. Vi var fire mennesker i bilen mot Larkollen; min mann, min bror, mitt lille avkom på 3 år, og meg selv. Vi skulle besøke min søster, som er like gammel som min bror, som har forskjellige mødre. You do the math. Hun og gubben hennes har nemlig campingvogn på Larkollen, og vi skulle leie hytte. Uten vann. Uten dass. Uten dusj. Oh, my God.
 
Kofferten var pakket med klær og leker for 1 uke, men vi skulle bare være borte en helg. På veien kjøpte gubben noen leker til mini, som gjorde at alle lekene vi hadde pakket ble overflødige og uinteressante. Kunne spart plass i bilen. Ja, ja. Da jeg ringte min bror noen timer før vi skulle dra, ble jeg forklart at man måtte kle seg harry på camping. Selv skulle han ta med en stygg hatt. Da konkluderte jeg selvfølgelig med at crocs var obligatorisk, og sokker eller reservesko trengte jeg vel ikke. Det er jo sommer og varmt, og vi kom sikkert til å svette i hjel likevel. Tok feil...
 
Det var varmt, men ikke kokende, og sola kom og gikk som den følte for. Crocsa mine er akkurat så trange at jeg fikk gnagsår på alle stedene som var mulig. Jeg hadde tatt med plaster, for på camping blir det skrubbsår på mini, tenkte jeg. Null skrubbsår på han, men altså førti (eller seks, da) gnagsår på meg. Da var det godt med noen Minions-plaster i veska, men de datt jo av hele tiden. Det var ikke så behagelig å bevege seg rundt, men jeg kosa meg nå likevel. Jeg ble positivt overrasket over hvor rene og pene dassene og dusjene var. Trodde kanskje de ville være fulle av sand og vann og annen skit, men ikke en eneste gang syntes jeg det var ekkelt å gjøre fra seg der. Bra jobba, Larkollen!
 
Selvfølgelig var det filming av en campingserie mens vi var der. Larkollen kommer på tv igjen neste år, og de filmet folka i nabohytta vår. Artig å se på nært hold hvordan slikt foregår. Jeg forteller ingenting, for det blir spoiler, og da blir sikkert TV Norge sinna på meg. Det orker jeg ikke. For mye stress, altså. Vi flyttet på oss noen ganger, da, slik at de skulle slippe å filme oss. Da hadde vi jo stjålet spotlighten fra kjernefamilien ved siden av. Det hadde vært ufint, ikke sant?
 

 
 
Høydepunktet med campingturen, var kvalitetstid med familie og god mat. Gubben til min søster er en racer på grillen, og vi fikk blant annet servert den saftigste kalkunfileten jeg noen gang har smakt. Det var så nydelig, og tilbehøret var like godt. Mmmm. Guttungen ble derimot mest imponert over grillpølsene den første kvelden. Merkelig skrue. Jeg fikk også for første gang møte mine to kjekke nevøer, som for øvrig er 1 år yngre enn meg og noen år eldre. Han eldste hadde med seg dama si, og hun var også herlig. Jeg blir litt irritert på meg selv når jeg tenker på hvor mange år jeg har kastet bort på å undre meg over om jeg skal ta kontakt med dem eller ikke. De er jo superflotte folk, hele gjengen. Begge nevøene mine er som snytt ut av nesa på sin far. Han kan ikke skjule at de er hans, uansett hvor hardt han prøver.
 
Lekeplassen ble høydepunktet for guttungen, for der hadde de en GRAVEMASKIN han kunne sitte på! Da var han i lykkerus. Søtnosen min.
  
 
Tilbake til overskriften. Camping for dummies. Etter denne turen har jeg rett og slett noen enkle tips til deg:
 
- Ja, du kan kle deg harry, men jeg anbefaler godt fottøy for en optimal opplevelse. Broren min glemte forresten hatten, og så ikke harry ut at all. Skuffa.
- Ikke gå forbi den awesomme lekeplassen med ungen, med mindre du har intensjoner om at han skal få leke der. Da blir det bråk!
- Husk å ta med sjampo når du skal dusje, ellers må du gå tilbake til hytta og hente den. Da ler broren og gubben din av deg!
- Dra på camping med noen som har peiling på det.
 
 
Det er sikkert mange av dere som skal på camping i sommer. Så lenge dere følger mine tips, skal det gå helt fint. Jeg har ikke vært på camping for siste gang, men for siste gang med crocs. Må i boden og hente Ecco-sandalene mine. #dumma
 
Peace out.

 

4 kommentarer

Roger

11.07.2017 kl.16:08

Topp lesing Gry :):)

Gry

18.07.2017 kl.10:06

Roger: Så hyggelig at du synes det :-)

Torunn

11.07.2017 kl.22:56

VELDIG bra! :)

Gry

18.07.2017 kl.10:06

Torunn: Tusen takk :-D

Skriv en ny kommentar

hits