hits

Potetgullforbud gjennomført, opphevet og glemt

I går kunne jeg endelig klappe meg på skulderen og gratulere med selv med en hel måned uten potetgull. Dette skulle være en boost som skulle hjelpe meg med å nå et vektdelmål. Sånn skulle det ikke bli. Ja, jeg holdt meg totalt unna potetgull i en måned, men da var det andre ting som fylte det «tomrommet», og vel så det. I stedet for å nærme meg et tall jeg ikke har sett siden midten av graviditeten med sønnleifen, gikk tallet litt oppover, så nå har jeg enda lenger å gå før jeg når dette delmålet. Jeg er så klart skuffet over meg selv, men må nesten bare tenke fremover. Dette er en livsstilsendring, og da vil man møte på «bumps in the road». I stedet for å tenke «dumme, dumme Gry», tenker jeg at det er på tide med nye påfunn for å finne ut av dette.

Jeg har derfor laget meg et skjema som jeg skal følge i minst 10 uker, for å komme inn i en god flyt igjen. Der skal jeg krysse av forskjellige ting:

- Spiser jeg frokost hver dag?

- Mosjonerer jeg 2-3 ganger i uka?

- Spiser jeg minst 3 middager i uka uten ris, pasta og potet?

- Drikker jeg maksimalt 1,5 liter lettbrus i uka?

- Klarer jeg å holde meg til en liten sjokolade og maks 200 gram potetgull i uka?

Dette er mine mål, og de er viktige. Det høres kanskje mye ut med 200 gram potetgull og 1,5 liter lettbrus, men det er ikke det hvis jeg skal sammenligne med alternativet som er «all you can eat and drink». Maks 200 gram potetgull betyr at jeg kan kjøpe 1 pose i uka, veldig gjerne på under 200 gram, og det er det. Ikke lov å spise mer, og ferdig med det. Jeg skal ha lov å kose meg, og potetgull er mitt valg. Det er det jeg elsker og det jeg må få lov å unne meg, men ikke ubegrenset.

Nå har jeg brukt dette skjemaet i 5 dager, og jeg er spent på resultatet etter 10 uker. Kanskje dere får se en smakebit av skjemaet og får høre litt om resultatene etter hvert, men jeg vil ikke jinxe det ved å legge ut noe så tidlig i prosessen. Jeg venter til i kveld eller i morgen med å spise potetgull.

Wish me luck (igjen)!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar